گزارش رئیس و دبیر بیست و سومین کنگره مجازی انجمن

همانطوریکه اطلاع دارید در کنگره بیست ودوم و در مجمع عمومی رئیس ودبیر کنگره بیست وسوم معرفی شدند .

برنامه ریزی جهت برگزاری بیست و سومین کنگره انجمن ارولوژی از آبان سال ۱۳۹۸ آغاز گردید، به این جهت  ابتدا کمیته علمی کنگره شکل گرفت که با جلسات منظم و متعدد کار تدوین برنامه علمی را شروع کردند.

در این جلسات استراتژی کنگره بر اساس این که مطالب ارائه شده قابل استفاده کاربردی برای اکثر شرکت کنندگان (که عمدتا همکاران ارولوژیست عمومی هستند) باشد و در عین حال از مطالب بروز در زیر شاخه های مختلف نیز غفلت نگردد به تصویب رسید.

لذا زیرشاخه های علمی و استانی کمیته علمی شکل گرفتند. نظر به اینکه برخی مباحث در هیچ زیرشاخه علمی قابل بحث نبودند، شاخه ای مجزا به عنوان ارولوژی عمومی نیز به زیر شاخه ها اضافه گردید. مباحث مورد نظر برای هر زیر شاخه با هماهنگی کمیته علمی کنگره و رئیس و دبیر آن زیرشاخه تدوین گردید.

شاید بتوان گفت برای اولین بار تدوین برنامه علمی مرتبط با زیر شاخه ها، زیر نظر مستقیم رئیس آن شاخه صورت گرفت که این موضوع بر غنای علمی برنامه ها تاثیر قابل توجهی داشت. با در نظر گرفتن زمان کلی برنامه علمی، بودجه بندی زمانی برای زیر شاخه ها در جلسات مشترک گروه علمی و اجرایی کنگره و هیات مدیره انجمن ارولوژی تعیین گردید و بر این اساس برنامه کامل کنگره برای اولین بار در اسفند ۹۸ (چهار ماه قبل از تاریخ برگزاری) کامل و آماده بارگزاری در سایت انجمن بود، تا کنگره در خرداد ۱۳۹۹ در مجموعه همایش های بین المللی ابوریحان برگزار گردد. لیکن شیوع بیماری کرونا و محدودیت برگزاری تجمعات مانع از برگزاری حضوری کنگره شد.

پس از جلسات متعدد و بحث و تبادل نظر در هیات مدیره انجمن تصمیم گرفته شد کنگره به صورت مجازی ارائه شود. با توجه به محدودیت های مرتبط با دسترسی به اینترنت این نگرانی وجود داشت که همکاران ارائه کننده سخنرانی در زمان مقرر موفق به برقراری ارتباط نگردند و اجرای برنامه با مشکل مواجه گردد، لذا تصمیم گرفته شد که تمام برنامه ها (بدون استثنا) به صورت سخنرانی های از پیش ثبت شده (اسلایدهای پاورپوینت صداگذاری شده) با فرمت مشخص و یکسان از همکاران دریافت گردد و پس از ویرایش به صورت فیلم در زمان مقرر پخش شود.

با توجه به عدم آشنایی کامل برخی از همکاران نسبت به تهیه اسلاید صداگزاری شده و نیز یکسان سازی فرمت اسلایدها، دستورالعملی توسط دبیرخانه به صورت فیلم آموزشی و مکتوب آماده شد و نحوه صداگذاری بر روی فایل های پاورپوینت در گروه هایی که برای هر پانل در نظر گرفته شده بود، برای اساتید ارسال گردید. همچنین قالب متحدالشکل برای کلیه سخنران ارسال شد تا اسلاید های خود را بر روی این قالب آماده و ارسال نمایند. پس از اینکه فایل ها دریافت شد جهت تبدیل و تدوین در اختیار دبیرخانه قرار داده شد. اسلایدها پس از تدوین دسته‌بندی شده و طبق برنامه در پلتفرم کنگره بارگذاری شد. قبل از برگزاری کنگره یکی از مسائل مهم بحث انتخاب پلت‌فرم بود که از بین چند پلت‌فرم با توجه به پیشنهادات اعضای محترم هیأت مدیره، اسکای روم (skyroom) انتخاب شد. دو اکانت برای کنگره خریداری گردید و توسط شرکت پیمانکار فعال شد. قبل از برنامه تست گرفته شد و پس از اطمینان از کارکرد صحیح پلتفرم لینک ها فعال شده و در سایت اعلام و برای کلیه شرکت کنندگان بصورت پیامک ارسال گردید. از تمهیدات دیگری که برای کنگره مجازی انجمن درنظر گرفته شده بود پخش همزمان برنامه ها روی پلتفرم آپارات بود. با توجه به اینکه پخش به صورت زنده بود، اگر مشکلی بر روی پلت‌فرم اسکایپ بوجود می آمد، شرکت‌کنندگان می‌توانستند برنامه ها را روی آپارات با کیفیت و صدای مناسب پیگیری کنند.

از مزایای استفاده از این سیستم این بود که اگر سخنرانان به اینترنت با سرعت مناسب دسترسی نداشتند، با ارسال فیلم عملاً نیازی به حضور آنلاین آنها در برنامه وجود نداشت ولی طی هماهنگی که با همه اعضا به عمل آمده بود، گرداننده های پنل ها و اعضا در هنگام پخش برنامه‌ها به صورت آنلاین در برنامه‌ها حضور داشتند و پس از اتمام برنامه در پرسش و پاسخ مشارکت داشته و به سوالات شرکت‌کنندگان پاسخ می‌دادند.

 تصمیم دیگر در جهت اجرای مجازی این بود که مباحث هر زیر شاخه در قالب یک یا چند وبینار دو ساعته در کنار هم قرار گرفته و بنابراین کل برنامه کنگره به صورت وبینار های متعدد در مدت ۶ روز در دو هفته متوالی (چهارشنبه پنجشنبه و جمعه آخر مرداد و اول شهریور) اجرا گردد. مقرر شد ۵ وبینار به صورت بین المللی با همکاری انجمن های ارولوژی اروپا، آسیا، انجمن بین المللی ارولوژی، انجمن بین المللی بی اختیاری ادرار و انجمن بین المللی نورویورولوژی اجرا شود.

بالاخره پس از جلسات متعدد جهت بررسی چالش های احتمالی پیش رو و پیدا کردن راه حل های مناسب برای هر کدام بیست و سومین کنگره انجمن ارولوژی ایران در تاریخ‌های 29 الی 31 مرداد ماه و 5 الی 7 شهرویور ماه 1399 برگزار گردید. زمان و نحوه برگزاری کنگره علاوه بر بارگزاری در سایت انجمن در پیامک متعدد خدمت همکاران ارسال گردید.

در کنگره مجازی امسال مجموعا حدود ۱۱۰۰ نفر شرکت کرده بودند که حدود ۳۲۰۰ بازدید در مجموع شش روز توسط کل شرکت کنندگان صورت پذیرفته بود. 5 برنامه به زبان انگلیسی با حضور اساتید صاحب نظر در سطح بین المللی اجرا شد همچنین از سخنرانی متخصصان سایر رشته‌ها از جمله هماتولوژی، انکولوژی، رادیولوژی، جراح عمومی و تغذیه نیز در برنامه های مناسب استفاده گردید.

برای کنگره حدود 60 مقاله ارسال شد که مقالات پذیرفته شده در  فرمت مناسب و بشکل کتابچه الکترونیک در اختیار همکاران قرار خواهد گرفت .

همچنین ویدئو های موجود (حدود 170 ویدئو ) بشکل کتابچه الکترونیک بشکل متناسب در اختیار همکاران قرار خواهد گرفت . در مورد مشکلات امتیازات  کنگره و یا توجه به اینکه برای اولین بار اجرا میشد و وزارت متبوع نیز هنوز برنامه ریزی مناسبی برای این اجرا نداشت مشکلاتی برای همکاران ایجاد شده بود که در حال مکاتبه با وزارتخانه برای رفع مشکل موجود هستیم .

بهر حال مشکلات و کاستی های موجود در بطن این قبیل برنامه ها می باشد و از کلیه همکاران محترم بابت آن عذر خواهی و انشاء الله بتوانیم در جلسات حضوری آینده خدمت شایسته   به عزیزان ارائه نمائیم .

 

دکتر محمد رضا نیکوبخت                                                                                   دکتر محمد سلیمانی

       رئیس کنگره                                                                                               دبیر علمی کنگره

COVID 19 Virus

انتشار توصیه های علمی انجمن در مورد پروسیجرهای جراحی در دوران پاندمی کووید۱۹

با بروز پاندمی کوید 19 و ورود آن به کشور ما درخواستهایی از طرف همکاران برای انتشار توصیه های علمی انجمن در مورد پروسیجرهای جراحی ابراز شد.به دنبال آن با مرور منابع موجود در آن زمان دو ویراست از این توصیه های علمی منتشر شد،اما محدودیت منابع مستند و ابهام در وضع همه گیری در کشورچالشهایی را در این زمینه باقی میگذاشت.پس از آن انجمن ارولوژی ایران با تشکیل کارگروه کوید 19 اقدام به انتشار یک ویراست سوم تحت عنوان IUA-CTP و چاپ آن در مجله معتبر Urology Journal نمود و درویراستهای بعدی با روزآمد کردن جداول اطلاعات اپیدمیولوژیک به آن سند ارجاع می دهد.این نوع استناد علمی به داده های اپیدمیولوژیک  در زمان بندی اعمال جراحی در  نوع خود رویکرد نوینی در منطقه و در دنیا و در بین همه رشته ها و زیر شاخه های پزشکی محسوب می شود.سند حاضر ورشن چهارم IUA-CTP با اتکا به منبع ویراست سوم و به روز سازی داده های اپیدمیولوژیک کشوری است

 

لینک  IUA-CTP3

Persian Document COVID 19

مدیریت انجمن ارولوژی خبر انجمن, رویدادها