برای دومین سال پیاپی و بدلیل محدودیتهای برگزاری حضوری گردهمایی ها، بیست و چهارمین کنگره سالانه انجمن اورولوژی ایران در روزهای 30 و 31 اردیبهشت و 6 و 7 خرداد 1400 به صورت مجازی برگزار شد. اگرچه سخنرانان و گردانندگان حاضر در تهران، در استودیوهای تدارک دیده شده در دفتر انجمن اورولوژی ایران و به صورت حضوری برنامه های خود را اجرا کردند، اما سخنرانان سایر شهرهای کشور و سخنرانان خارجی به صورت مجازی به ارائه مطلب پرداختند. شنوندگان کنگره نیز از طریق دو پلتفرم زوم و آپارات می توانستند به صورت زنده برنامه ها را پیگیری کنند. اخذ امتیازهای بازآموزی برای 18 جلسه مجزای دو تا سه ساعته، پذیرش و داوری بیش از 100 مقاله و ویدیو و انتشار آنها در روز آغازین کنگره، هماهنگی 160 سخنران و گرداننده برنامه ها شامل 25 سخنران خارجی و از جمله دبیران و نمایندگانی از 5 انجمن بین المللی مرتبط با اورولوژی، هماهنگی و برنامه ریزی ویدیوهای شرکت های حامی کنگره از جمله مهمترین ویژگیهای این کنگره بود. مهمترین تغییرات نسبت به کنگره مجازی سال گذشته، تغییر پلتفرم اصلی از اسکای روم به زوم، و همچنین ارائه زنده اکثر سخنرانی ها به جای ویدیوهای ضبط شده بود.
تجربه برگزاری کنگره به صورت مجازی هنوز پدیده ای نوین محسوب می شود و پیش بینی آینده از نظر تداوم این روند به راحتی میسر نیست. از سویی برگزاری یک رویداد علمی بدون نیاز به سفرهای متعدد و گاهی دور، بدون نیاز به تعطیلی کلیِ کلینیک و پرکتیس پزشکی توسط شنوندگان و سخنرانان و هزینه های کمتر در برگزاری با این روش، وسوسه انگیز به نظر می رسد. اما از سوی دیگر طعم خوش دیدار رو در رو با همکاران و جنبه اجتماعی و فرحبخش برگزاری کنگره، با روش مجازی به سختی قابل دستیابی است و از نظر اقتصادی نیز کاهش هزینه ها به موازات کاهش چشمگیر درآمدها حاصل می آید که فایده احتمالی برگزاری مجازی را تحت الشعاع قرار می دهد.
در نهایت، رضایتمندی عمومی از برگزاری کنگره این دوره نیز به صورت مدون و از طریق پرسشنامه در حال ارزیابی است و نتایج آن به نحو مقتضی به استحضار همکاران خواهد رسید. در اینجا لازم می دانم در درجه اول از مدیریت مشفقانه و پیگیرانه رییس محترم کنگره استاد دکتر علی رازی، حمایت چشمگیر و بی شائبه تک تک اعضای هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران و بخصوص استاد دکتر بصیری ریاست محترم انجمن، استاد دکتر زرگر، دبیر اجرایی کنگره و خزانه دار محترم انجمن، و جناب دکتر محمد هادی رادفر، دبیر محترم انجمن اورولوژی ایران قدردانی کنم. همچنین متواضعانه از دوستان گرانقدرم در کمیته اجرایی کنگره به خاطر صرف وقت و دقت زیاد در امور ریز و درشت برگزاری از ماهها قبل تا آخرین لحظات کنگره سپاسگزارم: آقایان دکتر امینی، دکتر حکمتی، دکتر کاردوست و دکتر مقربیان.
از گروه مهناد که برنامه ریزیهای فنی و اجرایی در برگزاری کنگره را برای چهاردهمین سال متوالی به عهده داشتند و بخصوص مشخصا از دوستان گرامی ام آقای امامی زاده و آقای قهرمانی عزیز و همچنین سرکار خانم آقایی , و همکاران حرفه ای تیم فنی تصویر و صدا و پخش و در نهایت از همکاران دفتر انجمن جناب آقای محبوب و جناب آقای حبیب الله زاده نیز صمیمانه سپاسگزارم و آرزوی سلامت و شادکامی برایشان دارم.
اما نهایتا کنگره بار علمی اش را از سخنرانان و ارائه دهندگان و از طرف دیگر از مستمعین می گیرد. لذا صمیمانه ترین سپاسگزاری را به اعضای گرانقدر انجمن و همکاران سایر رشته ها که در هر نقشی به رونق این کنگره کمک کردند تقدیم می دارم و بابت کاستی های احتمالی از ایشان پوزش می طلبم و امید آن دارم که با نظرهای گرانبهای خود برای کارهای آتی انجمن یاریمان کنند.
با احترام - دکتر فرزین سلیمان زاده، عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی و دبیر بیست و چهارمین کنگره انجمن اورولوژی ایران
0 نظر